Tradisjon og mangfold av spontangjæra sider og brennevin

På Lekve Gard ligg Hardanger Saft og Siderfabrikk. Her har det gjennom generasjonar vert drive fruktdyrking, og som ein av pionerane i utviklinga av moderne norsk sider, satte i 2004 Nils J. Lekve sin første kommersielle sider. Sideren var naturlegvis spontangjæra, slik tradisjonen har vore gjennom hundrevis av år i Hardanger. I 2007 solgte han si første flaske på Vinmonopolet, og det har ikke stått på idèar og nyvinning, i dag finst meir enn 20 ulike spontangjæra sidrar i utvalet, og eige brenneri for eplebrennevin og akevitt.

Gardsutsalet er ope heile året, og i gardsresturanten tilbyr vi siderplanke i opningstida, servering av grupper på minimum 20 og inntil 80 personar etter førehandstinging.

Sjå meir på nettsida til Hardanger Saft- og Siderfabrikk.