Opplev eple på ein heilt unik måte når Frukt og siderruta tar oss med på ei reise i epla si verd å kvar gard, og Brakanes Hotel avslutter med ein unik smaksopplevelse 5 retters på lokalt vis.
12:00 Ulvik Frukt & Cideri
Presentasjon av 24 eplesortar (nye, vanlege, gamle og sidereplesortar) Smaking av produkt av desse. Nyhende: Eikefatlagra gravenstein.
13:15 Syse Gard
Eple som råvare. Bruk av eple i alle former: safting, turking, hermetisering og sylting. Servering av haustlunsj med kokelår og potetsalat i harmoni med sylta frukt og grønt. I glaset får du råsaft og sider.
15:30 Hardanger saft og siderfabrikk
Me startar i brenneriet og produksjonen der, før me tek eit djupdykk i spontangjæra sider og smakar døme på dette. Til slutt serverer me nyheten Pommeau de Hardanger i selskap med lun eplekake med nyplukka, syrlege eple.
19:30 Brakanes Hotel
Avslutt dagen med ein 5-retters sidermiddag med lokale råvarer